Süt İneklerinde Kızgınlık (Boğasama)

18-08-2020 16:32
Süt İneklerinde Kızgınlık (Boğasama)

Süt İneklerinde Kızgınlık (Boğasama)

Süt ineği besleyen yetiştiricilerin bir çoğundaki ortak şikayetlerden en sıklıkla duyulanı doğum yapan ineklerin çok geç kızgınlık göstermeleri ya da kızgınlık gösteren ineklerin bu dönemi sakin geçirmesi nedeniyle kızgınlığın tespit edilememesi ve ineklerin gebe kalma süresinin uzamasıdır.

Bu sorun ineklerin süt verimlerinin artmasıyla birlikte daha fazla yaşanır hale gelmektedir. 


 Kızgınlık Arttırıcı - Fertil Revagra - 500 g
 Kızgınlık Arttırıcı - Fertil Revagra - 500 g

 

Artan süt verimine sahip süt inekleri çoğu zaman günlük yedikleri yemlerle ihtiyaçları olan vitamin ve mineralleri karşılayamazlar. İneğin vücudunda hormonal mekanizma doğrudan vitamin ve minerallerle bağlantılıdır. Vitamin ve minerallerin eksikliği durumunda ineğin vücudunda hormon salgılanması aksayacağı için kızgınlık ya hiç görülmez ya da çok sakin ve belirsiz olarak seyreder.

Yetiştiriciler çoğu zaman bu sorunu vitamin iğneleri ile halledebileceklerini düşünerek kolaycılığa kaçarlar.

Halbuki vitamin ve mineraller ancak günlük olarak yemlerle birlikte alındıkları zaman istenilen etkiyi gösterirler.

Aylık uygulanan vitamin iğneleri örnek vermek gerekirse şuna benzer; düşünün ki siz bir ay boyunca sebze , meyve ve salata yemiyorsunuz ayda bir gün çok miktarda salata ve meyve yiyorsunuz ve bu şekilde vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tamamlayacağınızı düşünüyorsunuz.

Hiç akla yatkın değil, değil mi?

O halde doğru olan vitamin ve mineraller yem katkılarının günlük olarak yemlerle birlikte hayvanlarımıza verilmesi en doğru ve en etkili yoldur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.